Calendar

Despre proiect

Acest proiect unic, Grecia antică, se încadrează în tendința Alexandrion Grup de a folosi drept endorseri personalităţi din lumea modei şi cinematografiei. De data aceasta, vedeta pictorialelor, cea care le întruchipează pe cele șase zeițe alese pentru cele șase pagini ale calendarului, este celebrul fotomodel Catrinel Meghia.
Conceptul proiectului şi experienţa acumulată împreună cu fotograful Marius Bărăgan în 10 ani de colaborare au făcut ca rezultatul acestei sesiuni foto să fie impresionant şi în aceeaşi măsură foarte natural.

Ianuarie - Februarie

Atena, zeița înțelepciunii, războiului și meșteșugurilor este sora lui Ares și fiica lui însuși Zeus, cea care nu și-a legat niciodată destinul de cel al unui barbat. Legendele vechi spun despre Atena că este zeița mândră ce și-a iubit prea mult libertatea pentru a se căsători.

Martie - Aprilie

Frumoasa Artemis, sora geamană a lui Apollo, este zeița vânătorii și a sălbăticiunilor, protectoarea virginelor și cea al cărui nume este asociat cu luna. Artemis este, însă, și zeița crudă, incapabilă de iubire pasională, cea care îi pedepsește crud pe cei care încearcă să se apropie de ea.

Mai - Iunie

Se spune că lira pe care Erato o ține în mână ar putea fi inventată chiar de ea. Întotdeauna înconjurată de trandafiri și mirt, ea este muza poeziei erotice și a iubirii însăși, adevărata inspirație a pasiunii.

Iulie - August

S-a născut din apa mării pentru a întruchipa frumusețea, feminitatea, grația. Zeiță a iubirii și frumuseții, soție a lui Hefaistos, Afrodita este cunoscută drept cea mai frumoasă zeiță. Fascinează prin perfecțiune orice muritor, iar simbolurile ei sunt sceptrul, mitra și porumbeii.

Septembrie - Octombrie

Ea este Victoria. Nike cea biruitoare, reprezentată ca un personaj feminin înaripat, este aliata lui Zeus în războiul Titanilor. Zborul său înaripat reprezintă victoria vieții asupra morții, iar cel pe care-l apără în luptă iese întotdeauna învingător.

Noiembrie - Decembrie

Medusa este singura muritoare dintre cele trei gorgone, iar privirea sa poate transforma orice muritor într-o stană de piatră. Se știe mai puțin, însă, că înainte de a fi făptura ucigașă din legende, ea a fost o fecioară frumoasă ce i-a greșit Atenei. Furioasă, aceasta i-a preschimbat părul în șerpi vii.