21 iulie 2011

Printeaza pagina

Ambasadorul Mondial al Grant's a venit in Romania

 

București, 14 iulie 2011 - Ludovic Ducrocq, cunoscut mai bine sub numele de Ludo, a vizitat pentru prima dată România, unde a prezentat celor mai buni barmani precum și presei locale cinci dintre cele mai cunoscute whisky-uri ale producătorului scoțian, împreună cu povestea fascinantă Grant’s.


Cele cinci produse prezentate au fost:

  • Grant’s Family Reserve
  • Grant’s Ale Cask
  • Grant’s Sherry Cask
  • Grant’s 12 years old
  • Grant’s 25 years old

 


William Grant and Sons este o afacere de familie ce deţine mărci care sunt recunoscute şi apreciate la nivel mondial cum este, de exemplu, Grant’s Family Reserve, cel mai popular şi premiat blended Scotch whisky din lume. De fapt, toate produsele Grant’s au o poveste impresionantă, compusă dintr-un amestec de proporţii şi ingrediente, arome şi gusturi şi poate cel mai important, din nenumărate picături de pasiune… toate dezvăluite publicului invitat să participe la ediția din Bucureşti a Turneului Mondial început de Ludo.


După ce poveștile au fost spuse și secretele dezvăluite, particpanții au putut experimenta ei însuși savoarea gusturilor şi a aromelor obţinute prin diferite procese de maturare.


Ludovic Ducrocq, Brand Ambasadorul Global Grant’s a spus:"Am fost ȋncântat sa fiu invitat ȋn România pentru a prezenta Grant’s şi pentru a ȋmpărtăşi povestea şi tradiţia celui mai vechi whisky scoţian deţinut de-a lungul generaţiilor de aceeaşi familie. România este o piaţă emergentă de whisky captivantă, iar ȋntâlnirea cu o noua generaţie de pasionaţi de whisky a fost o plăcere deosebită."


Scopul acestui training a fost să prezentăm invitaţilor noștri deosebirile dintre diferitele tipuri de whisky ȋn funcţie de regiunea din Scoţia din care provin, vârsta şi tipul lor (malt/single malt), precum și modul în care a avut loc procesul de maturare.
Procesul de maturare este cel care oferă identitate băuturii: culoarea, gustul, limpezimea şi aromele distinctive ȋmprumutate pe parcurs sunt date de lemnul butoaielor care au fost folosite la învechirea vinului de Xeres, a burbonului (butoaie americane) sau la depozitarea berii blonde.
Poate că unul din secretele dezvăluirii gustului este și paharul special folosit pentru degustare, denumit pahar tulip, special creat pentru a dezvălui toate calitățile unice ale whisky-ului.


În urma trainingului oferit de Ludo, barmanii și participanții vor fi ȋn măsură
să aprecieze și să folosească aromele unice ale lui Grant’s, putând astfel să spună
povestea mai departe sau să o continue fiecare în felul său.
Trainingul a constat în trei părți:

  • Arta meşteşugului de a produce arome distinctive
  • Arta de a îmbina
  • Influența lemnului